A Kreml alaposan elemzi a hírt, hogy az örmények az oroszok helyett az amerikaiakkal hadgyakorlatoznak

Óvatosságra intenek az ilyen hírek, különösen a jelenlegi helyzetben. Alaposan elemezni fogjuk az erre vonatkozó híreket

– mondta a Kreml szóvivője arra reagálva, hogy örmény-amerikai közös hadgyakorlat van készülőben. A Kreml szóvivője kedden egyet nem értésének adott hangot Nikol Pasinján örmény miniszterelnöknek azzal az állításával kapcsolatban, miszerint Oroszország visszavonult volna az örmény-azeri konfliktus rendezéséből.

Az örmény védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy hétfőtől szeptember 20-ig örmény-amerikai közös hadgyakorlatot tartanak Örményország területén, az örmény Zar békefenntartó dandár kiképzőközpontjában, Eagle Partner 2023 néven, a NATO békepartnerségi programjának keretében. A tárca szerint a gyakorlat során konfliktusban álló felek közötti stabilizációs műveleteket és békefenntartó feladatokat látnak el.

Pasinján kormányfő januárban még arról beszélt, hogy Örményország nem tartja célszerűnek, hogy oroszokkal közös hadgyakorlatot tartsanak. 2023-ban annak a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének keretében rendeztek volna gyakorlatot, amelynek meghatározó tagja Oroszország.

Forrás: (MTI)

Részvény: