A japán hírszerzés szerint legalább húsz orosz tábornokot öltek meg Ukrajnában

Az Egyesült Államok és más nyugati országok becslései szerint az orosz invázió alatt mintegy 200 000 orosz katona halt meg vagy sebesült meg.

Az orosz hadsereg több mint húsz orosz tábornokát ölték meg azóta, hogy Oroszország megkezdte teljes körű invázióját Ukrajnában – írja a Lettországban működő független orosz portál, a Meduza az amerikai és európai országokkal együttműködve szerzett japán hírszerzési adatokra hivatkozva.

2022 augusztusában a brit katonai hírszerzés arról számolt be, hogy legalább tíz orosz tábornok halt meg az ukrajnai háborúban. Az Egyesült Államok és más nyugati országok becslései szerint az orosz invázió alatt mintegy 200 000 orosz katona halt meg vagy sebesült meg.

Az orosz védelmi minisztérium legutóbb 2022 szeptemberében számolt be a veszteségekről. Ezen adatok szerint 5937 orosz katona veszítette életét. Február 9-én a vezérkar közölte, hogy az invázió kezdete óta 135 000 orosz halt meg. A Mediazona és a BBC orosz szolgálata szerint 2023. február elejére nyílt források szerint több mint 13 000 orosz katona, köztük négy tábornok halt meg a háborúban.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/ukrajna-haboru-orosz-aldozatok-tabornok-szama-meghaltak.767221.html

Részvény: