A Hamász vezetője azonnali fogolycserét sürget

Korábban ezt követelte a fegyveres szárny vezetője is.

A Hamász kész elengedni az összes túszt, ha Izrael elengedi az összes általa bebörtönzött palesztin rabot, közölte Jahja Szinvár, a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista terrorcsoport vezetője. Az MTI emlékeztet rá, a Hamász mintegy 230 embert rabolt el, tart túszként fogva, eddig négy embert engedtek szabadon, két amerikai állampolgárt, valamint két idős, izraeli nőt. Szinvár felszólította az ügyben érintett civilszervezeteket és intézményeket, igyekezzenek összeállítani egy listát az izraeli börtönökben lévő palesztin nőkről és férfiakról.

A palesztin foglyok elengedését a Hamász fegyveres szárnya, az Izzedín el-Kasszám Brigádok vezetője, Abu Obejda is követelte, cserébe a túszok szabadon bocsátásáért. Szerinte az ügyben már történt kapcsolatfelvétel az izraeli hatóságokkal, lehetőség is nyílt az egyezségre, ám az ellenség azt megakadályozta. Szombaton több százan, az elhurcoltak rokonai tüntettek több izraeli városban, köztük Tel-Avivban, szeretteik azonnali kiszabadítását követelve.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/10/29/izrael-hamasz-haboru-percrol-percre-elo-3/#a-hamasz-vezetoje-azonnali-fogolycseret-surget

Részvény: