A Duma védelmi bizottságának vezetője elmondta, azért nem beszélt Szurovikinnel, mert a tábornok pihen és nem elérhető

Szergej Szurovikin hadseregtábornokot senki nem látta a Wagner lázadása óta, állítólag letartóztatták, mivel azt gyanítják, előre tudhatott a Prigozsin-féle puccsról.

A Shot orosz médium kérdésére, hogy beszélt-e Szurovikinnel, Andrej Kartapolov nyugalmazott tábornok, aki az orosz parlament alsóházának védelmi ügyekkel foglalkozó bizottságát vezeti, azt mondta: „Nem. Ő most pihen. Nem elérhető” – írja a Guardian.

Kartapolov mondandóját persze némileg hitelteleníti, hogy korábban a Kreml nem volt hajlandó válaszolni a szíriai szerepe miatt Armageddon tábornoknak is nevezett Szurovikin hollétét firtató kérdésekre, hanem a témában makacsul hallgató Védelmi Minisztériumhoz irányította az érdeklődőket.

Bár Szurovikint továbbra sem találni sehol sem, egy csodás megkerülésről azért beszámolhatunk, július 10-én ugyanis végre mutatkozott a nyilvánosság előtt Valerij Geraszimov vezérkari főnök, akit korábban ugyanúgy nem találtak, mint Szurovikint, bár hozzá kell tenni , hogy Geraszimovot nem lehet azzal vádolni, hogy bármi köze is lett volna a Wagner-puccshoz, hiszen Jevgenyij Prigozsin lázadásának célja éppen az ő és Szergej Sojgu védelmi miniszter megbüntetése volt.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230713_Szurovikin_Geraszimov_puccs_Wagner_nyilvanos_szereples

Részvény: