Zsidó aktivisták szállták meg a Szabadság-szobrot New Yorkban, hogy tűzszünetet követeljenek Gázában

Több száz amerikai zsidó aktivista foglalta el hétfőn a New York-i Szabadság-szobrot, hogy tűzszünetet és „a gázai palesztin civilek elleni népirtó bombázások befejezését” követelje Izraeltől, írja az MTI.

Fekete pólót viselve, amelyeken „A zsidók tűzszünetet követelnek most” vagy „Nem a mi nevünkben” felirat szerepelt, több száz fiatal „Az egész világ figyel” és „A palesztinoknak szabadnak kell lenniük” feliratú transzparenseket emelt a magasba a szobor tövében.

Amíg a gázai emberek kiáltanak, addig nekünk is hangosabban kell kiáltanunk, függetlenül attól, hogy milyen kísérletek történnek az elhallgattatásunkra

– mondta Nan Goldin világhírű amerikai fotós, aktivista a megmozdulás helyszínén.

Az amerikai nagyvárosban az elmúlt hónapban Izrael- és palesztinbarát tüntetések is voltak. New York mintegy kétmillió zsidó és több százezer muzulmán otthona. Egyelőre nem történt erőszak a megmozdulásokon.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/11/07/izrael-hamasz-haboru-gazai-ovezet-percrol-percre-2023-november-07/#zsido-aktivistak-szalltak-meg-a-szabadsag-szobrot-new-yorkban-hogy-tuzszunetet-koveteljenek-gazaban

Részvény: