Zelenszkij: Több idő kell a tavaszi ellentámadás előkészítéséhez

Ukrajnának több időre van szüksége az orosz megszállók elleni tavaszi ellentámadás előkészítéséhez – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több médiumnak, köztük a BBC-nek.

Előre tudunk haladni, és sikeresek lehetünk. De sok embert elveszítenénk. Szerintem ez elfogadhatatlan. Ezért várnunk kell. Még egy kis időre szükségünk van

– idézi a The Guardian az ukrán elnök mondatait.

Elmondása szerint az ukrán hadseregnek vannak olyan dandárjai, amelyek készen állnak, de még mindig hiányoznak a szövetségesek által ígért páncélozott járművek, amelyeknek számít a beérkezésére.

Zelenszkij hangsúlyozta: Ukrajna a békéért cserébe nem hajlandó területet átengedni Oroszország számára.

Nem kényszeríthetik rá Ukrajnát, hogy területeket adjon át. Miért kellene a világ bármely országának területet adnia Putyinnak?

– fogalmazott.

A Kreml fölött történt drónincidenssel kapcsolatban Zelenszkij ismét tagadta Ukrajna felelősségét, szerinte ez újabb önigazolási kísértet az orosz vezetés részről, amit azonban „még a saját propagandistáik sem hittek el nekik”.

Zelenszkij állította, az ukránok kezdik tapasztalni az orosz fegyverhiány hatását is a harctéren.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/11/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-47/#zelenszkij-tobb-ido-kell-a-tavaszi-ellentamadas-elokeszitesehez

Részvény: