Zelenszkij amerikai látogatása, befolyásolja-e ez az esemény a háború további menetét

         Volodimir Zelenszkij ukrán elnök amerikai látogatása mérföldkőnek számító esemény lett, amely megváltoztathatja a háború menetét. Az amerikai kormány példátlan segélycsomagot hagyott jóvá Ukrajna számára, és megerősítette Ukrajna változatlan támogatását is. Minél tovább tart az ukrajnai háború, amelyben Oroszország követi el a legszörnyűbb bűnöket, annál tartósabb támogatást kap Ukrajna az EU-tól és az USA-tól. Az orosz hadsereg nemzeti alapon követ el népirtást az ukránok ellen, és ha nem állítják meg, akkor bárhová is megy, hasonló bűncselekményt kezd elkövetni. Az USA példa minden civilizált ország számára, amelyeknek össze kell fognia az egész emberiség közös ellensége – az agresszív Oroszország – ellen.

         December 21-én Zelenszkij hivatalos látogatást tett az Egyesült Államokban: első külföldi missziója egy teljes körű háború kezdete után. A látogatásra a háború legnehezebb szakaszában került sor Ukrajna számára: az orosz megszállási támadás megállítására irányuló Bahmut melletti heves harcokat az orosz cirkálórakéták által az energetikai infrastruktúrában ért súlyos károkkal párosították.

         Putyin végleg elvesztette kapcsolatát a valósággal, és az orosz propaganda Európa 1945-ös típusú katonai megszállására szólít fel. Az Oroszországban végbement változások elkerülhetetlenek. Vagyis Oroszország hatalmas terrorista állammá változott, amelyet nem a józan ész vezérel tetteiben, és egyenesen kijelenti, hogy folytatja a harcot. 2023-ban 50%-kal nő az orosz hadsereg létszáma, és 30 évre emelik a hadkötelezettség korát (jelenleg olyan oroszok, akik egyetemet végeztek és fiatal szakemberként találták meg első munkahelyüket, vagy fiatal szülők, akiknek az első gyermekük még csak született). Az Oroszország hadseregében ilyen feltűnő változások nem következtek be 1945 után. Ez fenyegetést jelent az egész emberiség számára. És ezért Ukrajnának állandó segítséget kell kapnia: fegyvert, politikai támogatást. Ez egy befektetés a civilizált világ békés jövőjébe és egyben a megmentésébe. Ukrajnában formálódik a jövő világrendjének architektúrája, és Washington megerősítette, hogy az demokratikus lesz.

         Zelenszkij látogatásának két jelentős vonása van: Ukrajna elnöke közvetlenül Bahmut után az Egyesült Államokba látogatott, a Kongresszusban felmutatta az ukrán zászlót, amely addig az ukrán csapatok helyén állt a frontvonalon. A második lehetőség – a Biden elnökkel folytatott tárgyalások kulcstémája az amerikai Patriot légvédelmi rendszer biztosítása volt Ukrajnának, amely ténylegesen lezárja az eget Ukrajna legfontosabb objektumai felett.

         1941-ben Churchill brit miniszterelnök felszólalt az Egyesült Államok Kongresszusában az Európát pusztító, burjánzó német nácizmus sötét időszakában. Nagy-Britannia megvédte függetlenségét, és a háború utáni demokratikus világ egyik építésze lett. A világ most egy új és példátlan fenyegetéssel néz szembe: Putyin Oroszországával, amelyet hódítási szomjúság tölt el, és mindent elpusztít, ami az útjába kerül. A Nyugat támogatásával Ukrajna legyőzi ellenségét, és jelentősen hozzájárul a demokrácia erősítéséhez.

         Zelenszkij beszéde az Egyesült Államok Kongresszusában a világ szabad országának párbeszédét szimbolizálja más szabad országokkal. Ebben a tekintetben Washington számára fontos, hogy érezze Ukrajna részvételét a világ szabadságának és demokráciájának fejlesztésében – és ezért az Államok továbbra is támogatják Ukrajnát. Putyin példátlan fenyegetést teremtett az egész emberiség számára: Oroszország létezésének ebben a szakaszában a hitleri Németország analógja. Putyin tökéletes embergyűlölő ideológiát teremtett, és az oroszok tudatát teljesen eltorzítja a propaganda. Ilyen körülmények között az orosz veszély megállítása csak erőszakkal lehetséges.

         A „Patriot” rendszerek a legmodernebb és legfejlettebb fegyverek mindazok közül, amelyeket az USA átadott Ukrajnának. Bizonyítékok arra, hogy Ukrajna és az Ukrán Fegyveres Erők jeles vizsgát tettek az államiság megvédéséről. Ez pedig a nagy bizalom megnyilvánulása: Ukrajna lett a tizenkilencedik ország, amely megkapta a Patriot rendszert, és valószínűleg az első, ahol a meghatározott légvédelmi rendszernek minden képességét demonstrálnia kell.

Az Egyesült Államok a Patriot rendszereken kívül egyidejűleg kétmilliárd dolláros támogatást is nyújtott Ukrajnának. Ez egy példa minden civilizált ország számára, hogyan járulhat hozzá az emberiség megmentéséhez valójában minimális költséggel, összehasonlítva egy orosz katonai invázió lehetséges következményeivel. Ez sürgős támogatás Ukrajnának, amely megállítja az egész világnak ellenségét.

Részvény: