Ungár Péter: Orbán Viktor nem fizetett a horvátországi nyaralónk használatáért

Az LMP-s társelnök szerint édesanyja örült volna, ha az ügy véget vetett volna ellenzéki karrierjének.

„Orbán Viktor nem fizetett a horvátországi nyaralónk használatáért” – erősítette meg Ungár Péter, az LMP társelnöke és európai parlamenti listavezetője a Gulyáságyú Média

Korábban szintén a lap írta meg, hogy Orbán Viktor egy hosszú hétvégét töltött Schmidt Mária lányának (vagyis Ungár testvérének) villájában, és egy videót is közölt, melyen törölközőbe csavarva sétál ki a tengerből.

Ungár megismételte, hogy édesanyja hívta meg a miniszterelnököt, és egy embert sajnál a történetben, a nővérét, mert „ő nem közszereplő, nem választotta ezt az életet”.
A családi dinamikáról annyit még elárult, hogy édesanyja örült volna, ha ez az ügy véget vetett volna az ellenzéki karrierjének. Schmidt Mária pedig gyakran mondogatja neki, hogy

ha fideszes lennél, már rég államtitkár vagy miniszter lettél volna és nem ebbe szenvedsz”.

Ungár Péter abban is biztos, hogy Orbán Viktor vagyonosabb az ő családjánál, és ehhez nem a vagyonnyilatkozataiból indul ki.

Gulyás Gergely állításáról, aki azt mondta, hogy a kormányfő nem volt nyaralni, az LMP-s politikus pedig úgy fogalmazott: „az értelmetlen hazugság csimborasszója”. Ha ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón csak annyit mond, hogy Orbán augusztusban Horvátországban vendégeskedett egy barátjánál, nem történt volna semmi.

Ungár Péter a múlt héten a Partizánban is vendégeskedett, ott azt mondta a kormányfői nyaralásról, hogy a korrupciógyanút érintő felvetésekre a kormányfőnek kell válaszolnia.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230918_Ungar_Peter_Orban_Viktor_nem_fizetett_a_horvatorszagi_nyaralonk_hasznalataert

Részvény: