Újabb világbajnokságot rendezhet Magyarország

Magyarország kapta a 2027-es tájékozódási futó vb rendezési jogát.

Magyarország kapta – Veszprém központtal – a 2027-es tájékozódási futó világbajnokság rendezési jogát. A nemzetközi szövetség (IOF) elnöksége Svájcban jelölte ki a következő vb-k helyszíneit. A magyar sportági szövetség szombati tájékoztatása alapján a grémium értékelése szerint a magyarok és a svédek egyaránt a megszokotthoz képest magasabb szintű pályázatot adtak be, ám az IOF azt szeretné, ha minél változatosabb terepeken futnának a versenyzők, így

idén Svájc,
két év múlva Finnország lesz házigazda,
2027-ben pedig Magyarországon, a Bakonyban

mérik össze a tudásukat a sportolók.

Kovács Balázs, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke elmondta: nagyon megtisztelő az IOF részéről, hogy bizalmat szavazott nekik, így most már pályázhatnak az állami támogatásért, ami az egyik feltétele a tényleges rendezésnek.

A szombati közlemény szerint a veszprémi világbajnokságon erdei számok lesznek majd, a közép- és hosszútávú verseny mellett a női és férfi váltó vb-címet is meg lehet szerezni. Magyarország harmadszor lehet házigazdája a legrangosabb tájfutó eseménynek, 1983-ban Zalaegerszeg, míg 2009-ben Miskolc volt a helyszín.

Az atlétikai világbajnokság egy nemzeti ügy – exkluzív interjú Németh Balázzsal
A világ 76 országából már biztosan elutaznak Budapestre augusztusban azért, hogy lássák az atlétikai világbajnokságot – mondta a rendezvényt szervező cég vezérigazgatója a Napi.hu-nak. Németh Balázs arról is beszélt, hogy már a mostani foglalásokból látszik, hogy a rendezvényre érkezők 120 ezer vendégéjszakát töltenek biztosan Magyarországon, és az átlagosnál jómódúbbak, így a költéseik további bevételeket hoznak a gazdaság számára.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/vilagbajnoksag-tajekozodasi-futas-sport-magyarorszag.774188.html

Részvény: