Újabb 63 milliárd forint közműszámlákra

Az Energiaügyi Minisztérium kapja az összeget, de a 2027-es vizes vb rendezésére is átcsoportosított összegeket a kormány.

Röviddel az előző döntés után a kormány ismét kivett 63 milliárd forintot a rezsivédelmi alap lakossági rezsivédelmet szolgáló soráról.

Ezt most az Energiaügyi Minisztérium kapja, amelynek a pénzt át kell utalnia a villamosenergia- és földgázszolgáltatóknak.

Egy másik kormányhatározat 100 millió forintot és csaknem egy millió dollárt ad a FINA 2027. évi 22. Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság megrendezéséhez.

A forintösszeg a 2022. évi jogdíj Magyar Úszó Szövetség általi kifizetéséhez szükséges. A  Nemzetközi Úszó Szövetség részére fizetendő 2023. évi világbajnoksági díjjal összefüggő általános forgalmi adó összegének, 945 567 amerikai dollárnak megfelelő forintösszeget is központi költségvetési támogatásként fizetik ki. Ezen kívül a világbajnoksági díj, valamint a producer szolgáltatásaival és a hazai közvetítővel kapcsolatos költségek fedezésére a következő 3 évre 25 millió dollárt utalt ki a kormány.

Forrás:https://hvg.hu/gazdasag/20240424_kormanyhatarozat-rezsivedelmi-alap-energiaugyi-miniszterium

Részvény: