Trump: El tudjátok ezt hinni? Atlantába megyek, hogy a radikális baloldali kerületi ügyész letartóztasson

A bíróság 200 ezer dollárban (mintegy 70 millió forintban) állapította meg az óvadékot Donald Trump ügyében Georgia államban – derül ki a nyilvánosságra hozott bírósági iratokból.

Az óvadéki megállapodás egyben megtiltja a volt elnök számára, hogy a 2020-as elnökválasztás georgiai eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával indult ügyről a közösségi médiában kommunikáljon, illetve az ügyben szereplő tanúkat és a többi vádlottat „közvetlen vagy közvetett módon fenyegesse”. Az óvadéki megállapodást a vádemelést kezdeményező Fulton megyei kerületi ügyész, Fanni Willis, Donald Trump védői és a bíró írta alá.

Az ügyész múlt héten augusztus 25-ét, pénteket jelölte meg Donald Trumpnak határidőként, ameddig meg kell jelennie a hatóságok előtt. A volt elnök hétfőn ezt írta közösségi oldalán:

El tudjátok ezt hinni? Csütörtökön a Georgia állambeli Atlantába megyek, hogy Fani Willis radikális baloldali kerületi ügyész letartóztasson
A CNN értesülése szerint Donald Trump azt tervezi, hogy a Fulton megyei börtönben jelentkezik.

Az ügyben a volt elnök mellett még 18 ember, Donald Trump több korábbi közvetlen munkatársa ellen emeltek vádat a múlt héten bűnszervezetben elkövetett cselekmények miatt a 2020-as elnökválasztással összefüggésben.

Tragikomédia vagy jogos következményhullám?
Trump már a negyedik vádemeléssel szembesül.
Újabb ügyben indítottak eljárást Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke ellen Georgia államban. Az üzletember-politikusnak a 2020-as választások után történtekért kell felelnie. A volt elnök abszurdnak nevezte az újabb vádakat, ismét boszorkányüldözést emlegetett.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/ovadeki-megallapodas-trump-borton.776138.html

Részvény: