Több tonna segélyt visz Marokkóba a Magyar Református Szeretetszolgálat

Marokkóban a péntek esti földrengés miatt legalább kétezren meghaltak.

Több tonna adománnyal indult el vasárnap a földrengés sújtotta Marokkóba a Magyar Református Szeretetszolgálat. A helyszínre Juhász Márton ügyvezető igazgató, valamint Hegedűs Gábor, az MRSZ Kutató-mentőcsapatának vezetője indul, hogy segítséget próbáljanak nyújtani azokon a területeken, amiket telibe kapott a péntek esti, 6,8-as erősségű földrengés.

Ahogy arról beszámoltunk, a rengés áldozatainak száma vasárnapra elérte a kétezret, 1400 ember került súlyos állapotban kórházba.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szombaton vette fel a kapcsolatot a mentést irányító helyi és nemzetközi szervezetekkel. A marokkóiak tájékoztatása szerint jelenleg leginkább humanitárius segítségre, vagyis élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, takarókra van a legnagyobb szükségük a helyieknek, akiknek otthonát egyik pillanatról a másikra pusztította el a rendkívüli erejű földrengés.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportja február a törökországi földrengések során már beavatkozott, most is készenlétben állnak, ha szükség lenne rájuk.

Forrás:(via 24.hu)

Részvény: