Több mint egy héttel a földrengés után is sikerült túlélőket kimenteni a törökországi romok alól

Kedden két tinédzser túlélő is megmenekült.

Nyolc nappal a törökországi és szíriai földrengések után újabb hét túlélőt sikerült kimenteni a romok alól Törökországban – írja a Guardian.

A túlélők között van egy 18 éves férfi, egy 17 és 21 éves testvérpár és egy 35 éves nő is.

A fagypont alatti hőmérséklet, a túlélési esély csökkenése miatt több mentőcsapat befejezte a műveleteit. Február 13-án, nem sokkal éjfél után hazatért Magyarországra a HUNOR Mentőszervezet ötvenfős csapata és a velük együtt Törökországban dolgozó öt katonaorvos is.

A humanitárius segítségnyújtás most mér inkább arra koncentrél, hogy a katasztrófasújtott területen megoldják az élelmezést és az emberek elszállásolását.

A WHO területi igazgatója szerint a 38 ezer halálos áldozatot követelő földrengés volt az elmúlt évszázad legsúlyosabb természeti katasztrófája a térségben. Most 26 millió embernek van szüksége valamilyen segítségre Törökországban és Szíriában.

A WHO 75 éves történetének legnagyobb segélyakcióját hajtja végre, 400 ember ellátására alkalmas sürgősségi orvosi felszerelést küld a térségbe.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230215_Tobb_mint_egy_hettel_a_foldrenges_utan_is_sikerult_tuleloket_kimenteni_a_torokorszagi_romok_alol

Részvény: