Több mint 1300 ukrán iskola semmisült meg a háborúban

Több mint 1300 iskola teljesen megsemmisült Ukrajnában az orosz támadások következtében – írja az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF közlése alapján a Reuters. Más épületek jelentős sérüléseket szenvedtek.

A jelentés szerint néhány iskolát közvetlen találat ért, míg másokat elővigyázatosságból zártak be a 18 hónapja tartó rakéta- és tüzérségi támadások során.

A folyamatos harcok miatt az ukrajnai iskoláskorú gyermekeknek csak körülbelül egyharmada jár teljes mértékben az órákra, és sokan elfelejtik azt, amit már megtanultak.

Az UNICEF szerint az Ukrajnából más országokba menekült gyerekeknek több mint a fele nem vesz részt állami oktatásban, a nyelvi akadályokra és a túlterhelt oktatási rendszerekre hivatkozva.

Mivel a háború közvetlenül a koronavírus-járvány után tört ki, az ukrán gyerekek már egyhuzamban negyedik éve nem tudják zavartalanul folytatni a tanulmányaikat – hívta fel a figyelmet az UNICEF.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/08/29/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-2023-augusztus-29/#tobb-mint-1300-ukran-iskola-semmisult-meg-a-haboruban

Részvény: