Tízmilliókat fektetett állampapírba a kormány új EU-ügyi minisztere

Bóka János vagyonnyilatkozata szerint egy hétéves Opel Astrával jár, ezenkívül egy szegedi és egy budapesti lakásban tulajdonos.

Megfogadta Orbán Viktor tanácsát, állampapírba fektette pénzét Bóka János, a kormány új európai uniós ügyekért felelős minisztere. Az Igazságügyi Minisztérium volt uniós államtitkárának záró vagyonnyilatkozata vasárnap került fel a kormány honlapjára, amely alapján úgy tűnik, nem ő a kabinet legvagyonosabb tagja.

Bókának a dokumentum szerint egy 73 négyzetméteres budapesti lakása van a IX. kerületben, amelyhez egy lomtároló és egy teremgarázs-beálló tartozik. Az ingatlannak háromnegyed részben tulajdonosa. Ezenkívül felerészben övé még egy 49 négyzetméteres szegedi lakás és a hozzá tartozó garázs.

Az autója egy Opel Astra K Sports Tourer, amelyet 2016 óta használ.

És bár műtárgyai, nagyobb értékű ingóságai nincsenek, figyelemreméltó az állampapír portfóliója: 20 millió forintot tart egyéves Magyar Állampapírban, 11 ezer eurót (4 millió forintot) pedig Euró Magyar Állampapírban. Bankban további 13,5 millió forintot tart, tartozásai nincsenek.

Bóka János augusztus 1-je óta tölti be tisztségét, azután nevezték ki, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter lemondott, a portfólióját pedig kettéosztották. Az uniós ügyek Bókához kerültek, a „tiszta” igazságügyi miniszteri posztot pedig Tuzson Bence kapta.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230821_vagyonnyilatkozat_allampapir_boka_janos_miniszter

Részvény: