Tizenötezren tekertek a jó budapesti bringázásért

Ma, az I bike Budapest felvonuláson azért bringáztunk végig a városon több mint tizenötezer résztvevővel, hogy a jövőben a városvezetés még biztonságosabbá és bringázhatóbbá tegye Budapestet

– írta Facebook-oldalán a Magyar Kerékpárosklub a szombati kerékpáros vonulásról.

A szokásos tavaszi bringás felvonulás módosított útvonalon haladt keresztül a belvároson, a kerékpárosok a Népligetből indultak, a Petőfi hídon keresztül mentek át Budára, ahol az alsó rakparton tekertek végig, majd az Alagúton és a Lánchídon keresztül értek vissza a pesti oldalra. A felvonulás ezúttal is az elmaradhatatlan közös bringaemeléssel zárult a Városligetben.

A Kerékpárosklub pártállástól függetlenül igyekszik képviselni a kerékpárral közlekedőket és közlekedni vágyókat. Ennek megfelelően pártállástól függetlenül szakmai partnerségre törekszik a mindenkori politikai vezetéssel.

Most 12 pontban foglalták össze, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség szerintük 2029-ig. Céljuk ezzel az, hogy a lakossági igények alapján a mostaninál sokkal többen közlekedhessenek kerékpárral, és a hiányzó fejlesztések ezt biztosítsák. A pontoknak része forgalomarányos kerékpáros költségvetési keret létrehozása, a külvárosi kerékpártárolás és a Bubi továbbfejlesztése, illetve a teljes kerékpáros főhálózatot kialakítása a belvárosban. Pontjaikkal kapcsolatos megkeresésükre a főpolgármester-jelöltek válaszoltak, a vállalásokat a Kerékpárosklub közzé is tette.

Forrás:https://24.hu/belfold/2024/04/21/kerekparosklub-i-bike-budapest-tizenotezren-tekertek/

Részvény: