Tévedett Orbán Viktor, amikor berúgta a kampányt

Török Gábor és Schiffer András hívta fel a figyelmet erre.

Hétfőn országjárásra indult Orbán Viktor, aki kampánykörútja első állomásán Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott egy magtárban. A kormányfő arról beszélt nekik, hogy azért támogassák a Fidesz-jelöltjeit, mert rájuk lehet számítani.

Zárójelben mondom, mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.

Segíteni viszont csak akkor tud, ha fegyvert adnak a kezébe.

Én nem leszek rest az előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz. Az én fegyverem az önök szavazata.

Török Gábor politikai elemző közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy kortesbeszédében tévedett Orbán Viktor, mert valójában Nagy Ferenc volt az első falusi miniszterelnöke Magyarországnak. A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnökévé úgy küzdötte fel magát, hogy hat elemit végzett, majd saját erejéből képezte magát, miközben szülei földje mellett fuvarozást, napszámot és favágást is vállalt.

Előzőleg Schiffer András ügyvéd, exképviselő is jelezte, hogy Magyarország első falusi miniszterelnökének a monoki Kossuth Lajos, a vattai Szemere Bertalan még mondhatta volna magát – kései utódaik, így az egyetlen szociáldemokrata miniszterelnök, Peidl Gyula Ravazdról, a kisgazda Nagy Ferenc Bisséről már nem.

Magyarország legutóbbi falusi miniszterelnöke a Kossuth Lajos falujában született Németh Miklós volt. Orbán Viktor viszont Székesfehérvárott született.

Forrás:https://24.hu/belfold/2024/04/23/tevedett-orban-viktor-amikor-berugta-a-kampanyt/

Részvény: