Tasó László szerint koncepciós eljárást folytat ellene az Integritás Hatóság a lombkoronasétánya miatt

A fideszes országgyűlési képviselő a saját magánerdejébe épített uniós támogatásból lombkoronasétányt, ám most arról beszél, hogy az Integritás Hatóság nyilvánosságra hozott összefoglalója valójában a magyar hatóságok félrevezetését és a közvélemény befolyásolását szolgálja.

Felháborodott és meglehetősen hosszú közleményben ment neki az Integritás Hatóságnak Tasó László fideszes országgyűlési képviselő, aki sérelmezte, hogy a hatóság szabálytalannak minősítette a magánerdejében uniós támogatásból épített lombkoronasétányát.

Tasó amiatt is panaszkodott a közleményében, hogy annak ellenére, hogy a pályázati kiírás feltételeinek megfelelően járt el, mind a mai napig nem kapta meg a pályázott összeget.

A képviselő arról is írt, hogy a „Dinnyési Kirándulóhely”, ahol a lombkoronasétány is épült, „a térségben és a választókerületben a családok, gyermekek, óvodás és iskolás csoportok, közösségek és természetkedvelők legkedveltebb erdei kirándulóhelye”.

A politikus koncepciósnak nevezte az ellene indított eljárást, melynek végén az Integritás Hatóság a Tasó, illetve a nyírmártonfalvai fideszes polgármester, Filemon Mihály, valamint a Hajdú-Bihar megyei Fidesz alelnök Tasi Sándor neveihez fűződő lombkoronasétányok ügyében költségvetési csalás, versenyt korlátozó megállapodás és hamis magánokirat felhasználása miatt tett feljelentést.

Tasó Lászlót ez annyira elkeserítette, hogy miután aljas hazugságokra épült boszorkányüldözésről beszélt, amit Hadházy Ákos, „egy eltorzult küldetéstudattal rendelkező undorító spicli üvöltött a világba” (azaz hozott nyilvánosságra – a szerk.) még erőszakkal is fenyegetőzni kezdett.

„Történnie kell valaminek és lenni kell olyan körülménynek, ami megváltoztathatja ezeket a mindenkire káros és veszélyes folyamatokat, különben szétesik és eldurvul a közösség, elszakad a cérna és beköszönt a verbális után a hétköznapi erőszak korszaka” – írja Tasó László, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Forrás:https://hvg.hu/gazdasag/20240308_taso-laszlo-szerint-koncepcios-eljarast-folytat-ellene-az-integritas-hatosag-a-lombkoronasetanya-miatt

Részvény: