Szijjártó Péter a Facebookon jelentette be: Trinidad és Tobagóval erősít a béketábor

Szeptembertől az ENSZ Közgyűlésének elnöki pozícióját Trinidad és Tobago veszi át, ami a magyar külügyminiszter szerint azért jó hír, mert „hozzánk hasonlóan elkötelezettek a béke ügye iránt”.

„Egyre durvább a háború a szomszédban, egyre többen halnak meg, és egyre nő az eszkaláció kockázata. Itt az ideje, hogy felcsavarjuk a békepárti többség hangerejét” – írta a Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint most emberéleteket kell menteni, ami csak békében lehetséges.

„A béketeremtésben kritikus fontosságú szerepet töltenek be (vagy inkább kellene, hogy betöltsenek) a nemzetközi intézmények, közülük is leginkább az ENSZ. Nincs szélesebb körű szervezet az ENSZ-nél, ezért a működését nem szabad(na) átpolitizálni, hiszen pont az ENSZ-nek van a legnagyobb esélye a béketárgyalások megkezdésére” – fogalmazott.

Hozzátette: ebből a szempontból jó hír, hogy szeptembertől egy olyan ember veszi át az ENSZ Közgyűlésének elnöki pozícióját, aki hozzánk hasonlóan elkötelezett a béke ügye iránt. Mint írta, a Trinidad és Tobagó-i Dennis Francis számára kulcskérdés a béke ügyének előmozdítása, ráadásul New York-i találkozójukon biztosították egymást kölcsönös támogatásukról. Szijjártó szerint egyre többen vannak, akik békét akarnak.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230615_Szijjarto_Peter_a_Facebookon_jelentette_be_Trinidad_es_Tobagoval_erosit_a_beketabor

Részvény: