Szijjártó: „Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, hogy üljek fel egy magángépre”

A külügyminiszter nem érti mi olyan érdekes abban, hogy 264 millió forintért béreltek neki luxusrepülőt. Szerinte ez csak egy munkaeszköz.

Hétfőn számoltunk be arról az Átlátszó cikke nyomán, hogy honvédségi repülőgép helyett méregdrága holland luxusgéppel utazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több hivatalos találkozóra. A lap közérdekű adatigénylés útján kiderítette, hogy a tárcavezető tavaly összesen 264 millió forint közpénzt költött arra, hogy egy holland luxusgéppel utazhasson.

„Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, hogy üljek fel egy magángépre” – így reagált Szijjártó, az ATV Egyenes beszéd című műsorában az utazásait illetően. Szerinte ez a gép csak egy munkaeszköz és nem az ő döntése, hogy milyen géppel utazik. Neki megmondják, hol legyen, mire szálljon, és ő így is tesz.

Szijjártó megpróbálta összemosni a honvédségi gépeket a bérelt luxusrepülőkkel, mint mondta szerinte a honvédségi gépeket sokan luxusgépként emlegetik, de neki nem fontos, hogyan néznek ki ezek a gépek, ezek munkaeszközök, nem szórakozni jár vele, hanem dolgozni.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240313_szijjarto-nem-kergettek-gyerekkoromban-az-asztal-korul-hogy-uljek-fel-egy-magangepre

Részvény: