Szijjártó nem elégedett meg egy levéllel, fel is hívta barátját, Lavrovot

Magyar áldozatról továbbra sincs hír.

“Rájuk imáinkban gondolunk, és egyúttal minél előbbi teljes felépülést kívánunk azoknak, akik megsebesültek a terrortámadásban” – mondta kollégájának a magyar diplomácia vezetője. “Szergej Lavrov pedig tájékoztatott arról, hogy mindent megtesznek annak az érdekében, hogy elfogják azokat, akik a felelősek a terrortámadásért. Azóta már lehet tudni, hogy az Iszlám Állam vállalta magára ezt a terrortámadást, és tizenegy feltételezett elkövetőt már kézre is kerítettek” – tette hozzá.

Szijjártó Péter ezután megerősítette, hogy továbbra sem tudni magyar áldozatról vagy érintettről. “Minden, Oroszországban tartózkodó, konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgárt értesítettünk, a konzuli ügyeletre és a segélyhívó számra hívás a mostani percig nem érkezett magyar állampolgárok részéről” – tájékoztatott.

A miniszter határozottan elítélte a brutális terrorcselekményt, amelynek során a támadók válogatás nélkül gyilkoltak le embereket. “Most is azon a véleményen vagyunk, hogy a terrorizmus egyre súlyosbodó globális kihívás, amelynek a kezeléséhez egyre fokozódó nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország az ilyen nemzetközi összefogásokban mindig részt vett és részt fog venni a jövőben is” – szögezte le.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240323_szijjarto-nem-elegedett-meg-egy-levellel-fel-is-hivta-baratjat-lavrovot

Részvény: