Szijjártó lenyugtatott mindenkit, bízzunk Trumpban

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban, hiszen sok évtized totális kudarcai és eredménytelenségei után az Ábrahám-megállapodások hozták vissza a közel-keleti béke reményét – írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Felidézte, hogy 2020. szeptember 15-én a Fehér Ház kertjében ő volt az egyetlen európai külügyminiszter, amikor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „és két barátom, Abdullah bin Zayed Al Nahyan emirátusi és Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszterek aláírták a kapcsolataik normalizálásáról szóló megállapodást”.

A világ nagy része a kétségeit és fenntartásait hangoztatta, mára azonban bebizonyosodott, hogy az Ábrahám-megállapodások igenis működnek
– fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: hétfőn Izrael megnyitotta nagykövetségét Bahreinben, „ami lássuk be, néhány éve még elég valószínűtlennek tűnt”.

„Itt az ideje, hogy kifejezzük tiszteletünket bahreini és izraeli barátaink mellett Trump elnök úrnak is. Reméljük, számíthatunk béketeremtő képességeire a jövőben is” – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

„Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget”
Vissza kell hívni Trumpt, ez az egyetlen kiút! – ezt már Orbán Viktor miniszterelnök mondta a Tucker Carlsonnak adott interjúban a Karmelita kolostorban augusztus 21-én. Az elmúlt néhány évtized legjobb külpolitikája volt az övé. Nem kezdett semmilyen új háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és az oroszokat, még a kínaiakat is. Olyan politikát folytatott, mely a lehető legjobb volt a Közel-Kelet számára – fejtette ki Trumpról a magyar kormányfő.

Kijelentette azt is: ha ő lett volna az elnök abban a pillanatban, amikor az orosz támadás kezdődött, az oroszok nem tehették volna ezt meg. „Tehát Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön. Ez, ez az én személyes meggyőződésem.”

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/szijjarto-peter-usa-donald-trump-kozel-kelet.776836.html

Részvény: