Szijjártó kiállt a bíróság elé került Trump mellett

„Mi Trump elnök mellett állunk, drukkolunk neki, hiszen az ő vezetése alatt voltak legjobbak a politikai kapcsolatok az Egyesült Államok és Magyarország között” – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a volt elnök kedvenc tévéjében, a Newsmaxon.

Hozzászokhattunk már ehhez, hiszen amikor egy konzervatív vezetőnek esélye van egy fontos pozíciót megnyerni, akkor ezt a vezetőt azonnal hatalmas támadás éri a liberális mainstream részéről – így kommentálta a külgazdasági és külügyminiszter azt, hogy újra vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen.

Szerinte a helyzet nagyon hasonló Európában: ha van egy konzervatív vezető, aki erős, jó hírnévnek örvend, élvezi a társadalom támogatását, akkor

a liberális mainstream támadást indít ellene, és nem riad vissza attól, hogy a legkülönbözőbb eszközöket vesse be, és az igazságszolgáltatás általában az egyik ilyen eszköz”.

Az egykori amerikai elnök floridai birtokán az FBI foglalt le több doboz olyan dokumentumot, amelyet nem lett volna szabad kivinni a Fehér Házból. Ezeket Trump a fényképek szerint a nappalijában, valamint a fürdőszobájában tartotta, így aztán bármelyik vendége szabadon olvasgathatta őket. A vád szerint ezzel nemzetbiztonsági veszélynek tette ki az Egyesült Államokat. Trump tagad minden vádpontot.

Az orosz–ukrán háborúról Szijjártó azt mondta: „úgy látom, hogy ha Trump elnök nyerte volna meg a legutóbbi elnökválasztást itt az Egyesült Államokban, akkor ez a háború nem tört volna ki, mert Trump elnök hivatali ideje alatt nem történt orosz támadás senki ellen”. (Persze más szempontból már ez is forradalmi gondolatnak számít a Newsmaxon, hiszen ott sokáig azt sem ismerték el, hogy nem Trump nyerte a 2020-as választást.)

Svédország NATO-csatlakozása kapcsán pedig újra arról beszélt a magyar miniszter: a kormány szeretné ezt, innentől a képviselőkön múlik a dolog, akik „még nem állnak készen arra, hogy meghozzák ezt a döntést; amikor készen állnak, meg fogják hozni a döntést.” Szerinte az, hogy svéd politikusok kritizálták a magyar kormányt (azaz az ő olvasatában Magyarországot) nagyon hasonlóak a Trump elleni támadásokhoz, ezt pedig sértésnek vették a fideszes képviselők.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230614_Szijjarto_Peter_Donald_Trump

Részvény: