Soros György: az orosz-ukrán háború a civilizációnk végét jelentheti

A magyar származású milliárdos, Soros György ezúttal Oroszországról és Kínáról beszét, szerinte ezek az erők hozhatják el mostani világunk végét, és a szabad világnak minél hamarabb le kéne győznie Putyint, hogy ezt megakadályozza. Ha ezt nem sikerül időben rendezni, akkor végzetes következményei lehetnek.

A91 éves magyar származású amerikai üzletember, Soros György kedden a svájci Davosban, a World Economic Forumon beszélt, ahol elmondta ma Vlagyimir Putyin orosz elnök, és Hszi Csin-ping kínai elnök rezsimjei a legveszélyesebbek a „nyílt társadalom” jövőjére, hiszen ők a legjelentősebb „zárt társadalmak” irányítói.

Elmondása szerint a kettő közt az a különbség, hogy míg előbbiben az állam megvédi az egyének szabadságát, míg utóbbiban ez egyének dolga az, hogy szolgálják az állam vezetőit – írta meg a Bloomberg.

Bár szerinte Putyinnak mostanra rá kellett jönnie, hogy hatalmasat hibázott, ettől függetlenül Ukrajna megszállása a harmadik világháború kezdete lehet. Most már hiába akarna ő is tűzszünetet, az egész világ tudja, hogy megbízhatatlan.

Úgy látja a végeláthatatlan fegyveres konfliktus teljesen háttérbe szorítja a civilizáció egyéb feladatait, mint a klímaválságot, vagy a világjárványt, ezért most valóban komoly veszélyben van az egész emberiség. A koronavírus-járványt megemlítve külön kitért a már általa korábban is keményen bírált kínai mesterséges intelligenciára.

Soros szerint a globális pánik, és Kína tarthatatlan „zero Covid” elve termékeny táptalajt kínált az irányítás eszközeinek hétköznaposításához. Azt mondta:

A mesterséges intelligencia különösen jó az elnyomó rezsimeket segítő és a nyílt társadalmakat veszélyeztető ellenőrzési eszközök előállításában

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/soros-gyorgy-az-orosz-ukran-haboru-civilizacionk-veget-jelentheti.753030.html #soros_györgy #davos #oroszország #kína #ukrajna #világ #háború

Részvény: