Schmidt Máriával és Iványi Gáborral vacsorázott David Pressman

Pressman szerint „gazdag beszélgetés” jellemezte a találkozót.

Rendkívüli szédert tartottunk tegnap este, amelyen többféle vallású, politikai nézetű és hátterű magyarok vettek részt – írta X-en David Pressman amerikai nagykövet, a vacsoráról pedig képeket is megosztott, amelyen többek között Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Iványi Gábor, a Magyarországi Evangélium Testvérközösség vezető lelkésze is láthatók.

Nemrég a Népszava nyomán mi is írtunk róla, hogy hatóság elleni erőszakkal gyanúsítja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Iványi Gábort egy két évvel ezelőtti, előre be nem bejelentett NAV-razzián történtek miatt.

Pressman szerint egy „gazdag beszélgetésen” vettek részt, ahol szó esett a rabszolgaságról, szabadságról, és hogy mit jelentenek a pészah tanulságai a magyar kormány „háború, migráció és a genderkérdésen” alapuló politikájára nézve.

A héber széder szó rendet jelent, pészah estéjét a rend éjszakájának nevezik. Pészah estéjén egy különös rend szerint zajló vacsorát tartanak, melyben a Hagada elmondásával emlékeznek az Egyiptomból, a szolgaság földjéről való szabadulásra.

Nyitóképünk David Pressman X-oldaláról származik.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240424_schmidt-mariaval-es-ivanyi-gaborral-vacsorazott-david-pressman

Részvény: