Saját végzetéről szavaztat Musk a Twitteren

Elon Musk szavazást indított a Twitteren, lemondjon-e vezetői pozíciójáról a cégben, miután a platform irányelveinek közelmúltbeli változásai miatt sokan támadták. Egy órával a szavazás vége előtt nem állt jól.

Elon Musk szavazást indított a Twitteren arról, lemondjon-e vezetői pozíciójáról a cégben – tudósított a Bloomberg. Körülbelül egy óra van hátra a szavazásból és 16,2 millió leadott szavazat után több, mint 57 százalék szerint jobban tenné, ha a távozás mellett döntene. A platform milliárdos tulajdonosa, betartja a közvélemény-kutatás eredményei, legalábbis ezt ígérte vasárnapi Twitter-üzenetében.

Musk épp Katarban volt az Argentína–Franciaország focivilágbajnoki döntőn, amikor a meccs után a Twitteren elindította szavazását. Ígéretet tett arra is, hogy a jövőben szavazást kezdeményez minden jelentősebb változtatásról a platform irányelveiben, s elnézést kért, hogy ezt korábban nem tette meg.

A Twitter irányításának átvételét követően Muskot számos kritika érte a platformon és a mögötte álló cégben végrehajtott hatalmas változtatások miatt. Ilyen volt  például a korábbi alkalmazottak több mint felének elbocsátása és a korábban letiltott fiókok visszaállítása. Eközben a Tesla részvényesek arra kérték, hogy összpontosítson jobban az autógyártó cégre, ennek részvényei ugyanis mélyrepülésbe kezdtek ez idő alatt. Október vége, a Twitter átvétele óta ugyanis energiáinak jelentős részét ez utóbbi cég emésztette fel.

Forrás:https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/elon-musk-twitter.764891.html

Részvény: