Román tulajdonú multicég vásárol meg egy szingapúrit

Egy, a világpiacon a vezetők közé emelkedett román alapítású és központú, de multivá növekedett cyberbiztonsági cég több akvizíció után most egy szingapúri hasonló profilú céget vásárol meg.

A Bitdefender internetes biztonsági cég bejelentette, hogy megvásárolja a hasonló profilú szingapúri központú Horangi céget.

Az akvizíció lehetővé teszi, hogy a Horangi termékeinek és tudásának felhasználásával a Bitdefender megnövelje termékeinek hatékonyságát, és ezzel segítse az elsősorban vállalati ügyfelek internetes rendszereinek védelmét.

Florin Talpes, a Bitdefender alapítója és jelenlegi elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy

a cégek a felhő alapú rendszerek bővülő használatával egyre több kihívásnak és egyben biztonsági kockázatnak vannak kitéve.

Erre kínál megoldásokat a román tulajdonú cég, és fejlesztési lehetőségei most jócskán megnőnek az akvizícióval, az ügyfeleknek hatékonyabb és kényelmesebb megoldásokat kínálnak.

A Bitdefendert Floran Talpes 2001-ben alapította, pontosabban a már a 90-es években létrehozott AVX cégből nőtt ki a nemzetközi terjeszkedés céljával: pár éven belül irodát nyitott több európai országban és az USA-ban: ma már 100 országban van képviselete, 150 országban, lényegében az egész világon értékesíti termékeit, a de a cég székhelye továbbra is Bukarestben van. Korábban több akvizíciót is végrehajtott már, a cég immár az ötödik legnagyobb a vírusirtók és internetes védelmi rendszerek piacán.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/roman-tulajdonu-multiceg-vasarol-meg-egy-szingapurit.776033.html

Részvény: