Robbanás történt egy oroszországi benzinkúton, legalább 27-en meghaltak

Még vizsgálják, mi okozhatott robbanást egy mahacskalai benzinkútnál. Az első hírek szerint 27-en haltak meg, 66 ember megsérült.

Huszonhét ember életét vesztette, további 66 pedig megsérült, miután Mahacskala határában robbanás történt egy benzinkútnál – közölte kedd hajnalban a dagesztáni katasztrófaügyi gyógyászati központ.

A robbanásban Viktor Fiszenko, az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 13 gyerek sérült meg, tíz ember állapota súlyos.

A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a nyílt tűz elfojtása három és fél órájába telt 260 embernek. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból evakuálták az embereket.

Szergej Melikov, Dagesztán vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak „okát és természetét” tisztázzák. A nyomozók a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indítottak eljárását.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására egy orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230815_Robbanas_oroszorszag_benzinkut

Részvény: