Rakétával gratuláltak az oroszok az Odesszai Nemzeti Művészeti Múzeum születésnapjához

Vasárnap késő este legalább öt ember megsérült Odessza ellen indított orosz dróntámadásokban. A támadások miatt gabonát szállító teherautók gyulladtak ki, és megrongálódott a város egyik legfontosabb művészeti galériája – közölték ukrán illetékesek a fekete-tengeri kikötőben.

„November 6-án az Odesszai Nemzeti Művészeti Múzeum 124 éves lesz” – közölte Oleh Kiper, az odesszai régió kormányzója a Telegramon. Megfogalmazása szerint az oroszok ennek előestéjén a közelben becsapódó rakétával „gratuláltak” az építészeti műemlék fennállásához.

Az épület falai megrongálódtak, néhány ablak és üveg betört – közölte a kormányzó. Később hozzátette azt is, hogy tizenöt, Oroszországból indított drónt semmisítettek meg a város felett. A támadásokban több magas lakóépület megrongálódott, raktár és gabonát szállító teherautók gyulladtak ki, amelyeket azonnal eloltottak.

Az nem derült ki, hogy az épületeket és a teherautókat a drónok vagy a lehulló törmelékek találták el. Oroszország nem kommentálta az eseményeket.

Forrás:(Reuters / The Guardian)

Részvény: