Rakétatámadás egy lakóépület ellen Krivoj Rogban: Oroszország folytatja a békés ukránok gyilkolását, megerősítve a terrorista állam státuszát

A Krivoj Rog elleni rakétatámadás eredményeként június 13-án éjszaka áldozatok voltak. Délelőtt 10 óráig hat áldozat ismert, és további csaknem 30 ukrán megsérült. Az oroszok 6 rakétát lőttek ki a városra, ezek közül az egyik a tragédiához vezetett.

A helyiek szerint fél ötkor erős robbanás dördült. Galina Leontievna, a Krivoi Rog épület lakója, amely közelében az orosz rakéta eltalálta az ötemeletes épületet, elmesélte az orosz terroristák támadásának félelmetes részleteit. Elmondása szerint a robbanás fél ötkor történt. Nagyon erős volt, a házában kitörtek az ablakok. Azt mondja, saját szemével látta, ahogy a szomszéd házban élők égtek a lakásukban. „Fél ötkor kezdődött… Minden ablakunk kiesett. Három gyereket mentettem meg. Hála Istennek, mindenki él és jól van. Aztán elkezdett robbanni… Az autók úgy égtek, mint a gyufa. Az emberek sikoltoztak…Egy nő elevenen megégett. Láttam az ablakban. Az 5. emeleten. Úgy kiabáltak. Az emberek, ahol tudtak, lepedőn ereszkedtek le, felugrottak az emeletről. És ahol eltalált, minden leégett. Akik ott voltak már nincsenek…” – emlékszik vissza az ukrán asszony.

A legutóbbi támadás során Oroszország 15 X-101/X-555 cirkálórakétát és 4 iráni gyártmányú UAV-t használt. 11 rakétát és 1 drónt semmisítettek meg a légvédelmi rendszerek. Oroszország folytatja a kizárólag Ukrajna polgári lakosságát célzó rakétaterrort, ezzel aktualizálódik a légvédelmi rakétaellátás, amely garanciát jelent a Putyin által elhatározott ukránok népirtásának megakadályozására.

Miután a rakéta eltalálta a sokemeletes épületet, a szomszédos épületek kigyulladtak, a bejáratok közelében parkoló autók megsemmisültek. Az orosz cirkálórakéták célpontjainak koordinátái előre meghatározottak: az oroszok szándékosan lőtték ki a polgári infrastruktúrát, aminek eleve semmi köze a katonai szférához.

Andrej Jermak, az elnöki hivatal vezetője a Krivoj Rog toronyház elleni rakétatámadás után hangsúlyozta, hogy Ukrajnának több fegyverre van szüksége. Különösen a modern F-16 vadászgépek. Ez áll az ukrán elnöki hivatal vezetője posztjában.

„Az orosz terroristák civileket ölnek meg. Azt hiszik, hogy nem lesz büntetés. Még több Patriot, F-16, több fegyver és NATO. Ezek biztonsági garanciák Ukrajna számára, és bizonyíték arra, hogy a demokrácia erős” – hangsúlyozta Jermak.          Szerinte „csak az erő és a törvényszék képes megállítani az orosz gonoszt”.

Az oroszok taktikát változtattak, és most az a céljuk, hogy az ukrán civilek körében minél több áldozatot okozzanak. Különösen brutális ágyúzások zajlanak a frontvonalhoz közeli városokban – Krivoj Rog egyike ezeknek a városoknak. Az Orosz Légierő több rakétahullámot indított a légvédelmi rendszerek kimerítésére és megkerülésére. A legfontosabb, hogy Oroszország megtalálta a módját, hogy megkerülje a szankciókat, és továbbra is rakétákat gyártson, amelyekkel megöli az ukránokat.

Oroszország egy terrorista állam, amely kizárólag nem katonai célpontok ellen indít rakétatámadásokat. Krivoj Rog már elszenvedett egy brutális rakétatámadást idén január 14-én, amikor 6 magánház rombolt le, 1 ember meghalt. A város elleni június 13-i támadás ahhoz a támadáshoz hasonlítható, amelyet Oroszország 2023. január 14-én szándékosan követett el egy Dnyiproi lakóépület ellen X-22 rakétával, amelynek lakott hely határain belüli használata bűncselekmény. Akkor a tragédia következtében 46 civil halt meg. Ez egy szándékosan tervezett terrortámadás az ukránok ellen.

Az oroszok hisztérikusan keresik az irányokat, ahol támogatjuk a védelmi erőinket a támadó akciókban. Eltalálták azonban a lakóépületeket. A Krivoj Rog elleni támadás június 13-án éjjel a terrorizmus újabb megnyilvánulása. Ezt Natalia Gumenyuk mondta a „Dél” hadműveleti parancsnokság közös sajtóközpontjának vezetője. „Ez azt jelzi, hogy az ellenség valóban hisztérikus. Rakétákkal és drónokkal igyekszik megtámadni Ukrajna különböző régióit, különösen Kijevet, valamint azokat az irányokat, amelyeket stratégiainak tart a védelmi erők támadó akcióinak támogatásában” – hangsúlyozta az ukrán fegyveres erők képviselője.

Elmondása szerint az orosz megszálló hadsereg olyan logisztikát keres, amely segítheti a frontot. Ugyanakkor az oroszok lakóépületekre csaptak le.

Putyin nem hagyja abba, és folytatja az ukránok gyilkolását, hacsak nem állítják meg erőszakkal Oroszországot. Az orosz hadiipari komplexum minden lehetséges támogatást megkap cirkáló és ballisztikus rakéták gyártásához. Oroszország megszervezte a szükséges elembázis importját, amelyet a rakéták gyártása során használnak fel. Szigorúbb ellenőrzést kell bevezetni az ilyen alkatrészek nyugati országokból történő kivitele felett, hogy megakadályozzák ezek bejutását az Orosz Föderációba.

Oroszország terrorista állam, amely mindaddig folytatja rakétatámadásait, amíg hadiipari komplexummal rendelkezik. Ukrajnának meg kell kapnia a szükséges légvédelmi felszerelést és folyamatos lövedékellátást. Az orosz agresszió akkor sem múlik el, ha Putyin átmenetileg deeszkalálódik: Ukrajna megszállása lett fájdalmas célja, és ezért kész minden orosz férfit megsemmisíteni. Ukrajna NATO-tagsága nélkülözhetetlen lépés: csak így lehet véget vetni az egész Európát fenyegetővé vált ciklikus orosz agressziónak.

Részvény: