Putyin igazolta a nácizmust!

Vlagyimir Putyin orosz elnök nyíltan kifejtette nézeteit Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjújában, ami izgalmat és széles körű vitát váltott ki. Beismerte, hogy igazoltnak tartja Hitler cselekedeteit, és elítélte azokat a lengyeleket, akik 1939-ben a náci agresszió áldozataivá váltak, – a AVA.

Putyin a danzigi és gdanski eseményekre hivatkozva azt állítja, hogy a lengyelek tettei kényszerítették Hitlert a háború megindítására. Véleménye szerint a lengyelek nem hagytak Hitlernek más választást, mint a háborút, ami a második világháború kitöréséhez vezetett.

Ezek a putyini kijelentések komoly aggodalomra adnak okot, hiszen nemcsak a nácizmus támadásait igazolják, hanem az agresszorral vívott háborút is az áldozatra hárítják. Ez Putyin nyilvános elismerésének tekinthető, hogy Hitlerrel azonosítja magát, és a jelenlegi helyzetben agresszornak tekinti magát, aki Hitlerhez hasonlóan fegyveres agressziót hajt végre Európában.

Riasztóak Putyin ilyen kijelentései, köztük az a kijelentése, hogy Oroszország nem támadta meg Ukrajnát, és hogy “különleges hadművelet” indítására kényszerült. Ez egy kísérlet az agresszió igazolására és a konfliktusért való felelősség áthárítására.

A nemzetközi közösségnek el kell ítélnie az ilyen visszaéléseket, és meg kell tagadnia Putyin rezsimjének legitimálását. Ellenkező esetben cselekedeteinek legitimációjához és befolyásának erősödéséhez vezethet az európai kontinensen.

Részvény: