Putyin az évértékelőjén: a NATO orosz területek megtámadására készül

Az orosz elnök arról is beszélt, hogy a Nyugat egy a hidegháborúra emlékeztető fegyverkezési versenybe akarja belerángatni Oroszországot.

A NATO arra készül, hogy orosz területekre támadjon – jelentette ki Vlagyimir Putyin a csütörtökön tartott évértékelő beszédében. Az orosz elnök mindezt a svéd és a finn NATO-csatlakozással indokolta és hozzátette, hogy Nyugat-Oroszország védelméről alaposan gondoskodni kell.

Vlagyimir Putyin nem visszatekintéssel, hanem a jövővel kezdte az évértékelő beszédét és az ország fejlődésének hosszútávú kilátásairól értekezett, illetve arról, hogy vannak még bizonyos problémák, amiket meg kellene oldani ennek a fejlődésnek az érdekében.

Putyin ezt követően arra tért ki, hogy többekkel beszélt az országban, tanárokkal, önkéntesekkel, katonákkal, hogy felmérje a belső változtatások legfontosabb csápásirányait, de ezen beszélgetések arról is meggyőzték, hogy elsöprő többség támogatja az orosz elnök által továbbra is különleges katonai műveletként emlegetett ukrajnai háborút.

Innentől pedig már csak egy karnyújtásnyira volt Putyin a kedvelt vesszőparipájától, miszerint a gyarmatosításra törekvő Nyugat Oroszország vesztét akarja. Az USA teljes mértékben elszánta magát az ország megosztására – jelentette ki az orosz államfő. Oroszország tehát a szabadságáért és a függetlenségéért küzd – közölte. Ezt követően érkeztünk el a NATO-val kapcsolatos fejtegetésekhez. Itt Putyin azt is kijelentette, hogy egy Oroszország elleni nyugati támadás nukleáris választ is kiválthat, majd kijelentette, hogy megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy a nyugati országokat a saját területeiken győzzék le.

A nyugati országok felsőbbrendűnek tartják magukat, de a ruszofóbia elvakít és megfosztja az embereket a racionális gondolkodástól. Márpedig Oroszország nélkül nincs tartós béke a világban – jelentette ki. Ugyanakkor Putyin azt is kijelentette, hogy egy a hidegháborúhoz hasonlatos fegyverkezési versenybe akarja a Nyugat és különösen az Egyesült Államok belerángatni Oroszországot. Bár ennek a problematikáját az orosz elnök nem járta körbe részletesen, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a nagy fegyverkezési verseny annak idején túlterhelte a szovjet gazdaságot és nagyban hozzájárult a Szovjetunió összeomlásához.

Putyin ezek után a belpolitikai kérdésekre fordította a figyelmét és a csökkenő születési rátával kezdett foglalkozni. Egyfelől elismerte ennek a tényét, másfelől viszont kijelentette, hogy ez egy globális trend, illetve, hogy a vallásuknak és az erkölcsi értékeiknek a nagycsaládos életmód felel meg a legjobban. A következő téma pedig a nyomor kérdése volt, innentől Putyin láthatóan kampányüzemmódba kapcsolt és kijelentette, hogy a jelenleg nyomorban élők arányát (ez most 30 százalék Oroszországban) 2030-ra 7 százalékra fogja visszaszorítani, majd azt is megígérte, hogy növelni fogja a születéskor várható átlagos élettartamot is.

Ezt követően a sportolás fontosságáról beszélt és megígérte azt is, hogy több milliárd rubelt fog fordítani iskolafejlesztésre is.

Forrás:(via Sky NewsBBCRIA)

Részvény: