Peszkov: Ilyen hírek fényében nem tervezünk orosz-amerikai elnöki tárgyalásokat

Oroszország nem hunyhat szemet afelett, hogy a NATO teljes infrastruktúrája ellene dolgozik – jelentette ki szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak.

Látjuk, hogy a NATO teljes katonai infrastruktúrája az Oroszországi Föderáció ellen és az ukrán rezsim javára dolgozik, beleértve a hírszerzést – a műholdakat és repülőgépeket – is. Mindez ellenséges környezetet teremt számunkra, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül

– közölte.

A szóvivő arra figyelmeztetett, hogy a megnövelt hatósugarú amerikai rakéták Ukrajnába szállításáról meghozandó esetleges döntés egyenesen vezet a feszültség és az eszkaláció szintjének növekedéséhez.

„Több erőfeszítést kell majd tennünk, de ez nem fogja megváltoztatni az események menetét. A különleges hadművelet folytatódik majd” – mondta.

Dmitrij Peszkov szerint az ilyen hírek fényében egyelőre nem terveznek orosz-amerikai elnöki tárgyalásokat, és Oroszország fő célja az államfő által meghatározott feladatok teljesítése.

A Leopard és az Abrams harckocsik elfogásáért, illetve megsemmisítéséért orosz regionális és üzleti vezetők által kitűzött pénzjutalommal kapcsolatban azt mondta, ezek arra irányuló felhívások, hogy mindenki a legjobb képességei szerint járuljon hozzá a katonai célok eléréséhez és mindez ismételten az egységet bizonyítja.

Ami ezeket a páncélosokat illeti, fel fogják gyújtani őket, annál is inkább, ha ilyen ösztönzők vannak. Azt hiszem, ettől még több vállalkozó lesz

– nyilatkozott.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/02/oroszorszag-ukrajna-haboru-elo-hirfolyam-2023-februar-2/#peszkov-ilyen-hirek-fenyeben-nem-tervezunk-orosz-amerikai-elnoki-targyalasokat

Részvény: