Oroszországban őrizetbe vették azt az újságírót, aki az utolsó videót készítette Navalnijról

A hatóságok őrizetbe vették azt az újságírót, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála előtti az utolsó videót készítette róla – írja a Guardian.

Mint írják, Antonina Favorszkaja több éven át tudósított Navalnij pereiről, és a Riporterek Határok Nélkül médiaszabadság-szervezet csütörtökön azt közölte, hogy egyike volt annak a hat újságírónak, akiket országszerte ebben a hónapban elfogtak.

Az orosz hatóságok szerdán vették őrizetbe Favorszkaját, és azzal vádolták meg, hogy részt vett egy „szélsőséges szervezetben” azzal, hogy Navalnij Korrupcióellenes Alapítványának közösségi oldalain tett közzé bejegyzéseket – közölte az OVD-Info orosz emberi jogi csoport.

Navalnij szóvivője, Kira Yarmys azt mondta, hogy Favorszkaja nem tett közzé semmit az alapítvány platformjain, szerinte az orosz hatóságok célba vették őt, mert újságíróként végzezte a munkáját.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/03/29/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-2024-marcius-29/#oroszorszagban-orizetbe-vettek-azt-az-ujsagirot-aki-az-utolso-videot-keszitette-navalnijrol

Részvény: