Orosz támadásokat vertek vissza Harkiv régióban

Az ukrán erők orosz támadásokat vertek vissza az ország északkeleti részén fekvő Harkiv régióban, a hadsereg az elmúlt héten több négyzetkilométert foglalt vissza a keleti fronton – számolt be hétfőn az ukrán védelmi miniszter helyettese.

A helyzet Kupjanszk irányában nehéz. Az ellenség nem adja fel előrenyomulási terveit, további erőket vonultat fel

– mondta Hanna Maljar az állami televízióban. Tájékoztatása szerint Oroszország a Harkiv környéki Kupjanszk város felé támad. Hozzátette:

Bízunk a védőkben, de ott nagyon nehéz a helyzetük. Az ellenség nem jut tovább.

Elmondta, hogy az ukrán erők Bahmut városától délre törnek előre, amelyet az orosz hadsereg májusban, hónapokig tartó véres küzdelem után foglalt el. A településnél az ukránok az elmúlt héten újabb három négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel.

Maljar szerint nem történt jelentős változás a déli térség helyzetében, ahol az ukrán erők megpróbálják megosztani az orosz erőket és elérni az Azovi-tengert.

Nem szabad alábecsülnünk az ellenséget

– hangoztatta a miniszterhelyettes. „Mindannyiunknak türelmesnek kell lennünk, és támogatnunk kell a fegyveres erőinket” – fűzte hozzá.

Az ukrán hadsereg korábban azt közölte, hogy győzelmet aratott a délkeleti fronton, a nemrég felszabadított Urozsajne faluból nyomulva előre.

Forrás:(MTI)

Részvény: