Orosz Föderációban vadászat kezdődött a zsidók után. Videó

Dagesztán (az Orosz Föderáció szövetségi köztársasága, ahol főleg muszlimok élnek) fővárosában, Mahacskalában olyan helyzet állt elő, amikor a helyi lakosok megtámadták a repülőteret, és megpróbáltak „zsidókat” keresni az Izraelből érkező gép fedélzetén.

Dagesztán lakosainak feldühödött tömege követelte a zsidók kiutasítását a köztársaságból, és ellenőrizték a gépen utazók útlevelét, izraeli állampolgárokat keresve.

Korábban a köztársasági Telegram-csatornákon felhívások hangzottak el, hogy gyülekezzenek a repülőtér közelében a Tel-Avivból érkező gép érkezése előtt. A rendbontók antiszemita jelszavakat skandáltak. A repülőtér biztonsági szolgálata nem avatkozott be, amikor egy fegyveres tömeg megrohanta a felszállópályát. Lövések hallhatók az eseményről készült videón.

Ez a mahacskalai antiszemita incidens nem valami alapvetően újdonság. Éppen ellenkezőleg, az oroszországi éveken át tartó idegengyűlöletet tükrözi. Oroszország szorgalmazza Ukrajna „dénazifikálását”, de ezek az események ismét az Orosz Föderáció antiszemita hozzáállásáról tanúskodnak.

Oroszországot egyre inkább a hitleri Németországhoz kötik. Fennáll annak a veszélye, hogy az 1920-as és 30-as években történtekhez hasonló zsidó pogromok megismétlődhetnek.

De nem ez az első alkalom, hogy Oroszország agressziót tanúsít más nemzetek képviselőivel szemben. Másfél éve a megszállt területeken élő ukránok kínzások áldozatai lettek, és állampolgárságuk miatt haltak meg oroszok kezeitől. Oroszország ukrán gyerekeket visz a területére és átneveli őket, „mintaoroszokat” teremtve belőlük.

Oroszország nem tudja ellenőrizni saját lakosságát, amely időzített bombává válik. Maguk az oroszok is nácikká válnak, és veszélyt jelentenek az egész civilizált világra. Ezt a viselkedési példát megfigyelve világossá válik, hogy míg Európa befogadja a menekülteket, az Orosz Föderáció a humanizmus minden elvét figyelmen kívül hagyva megpróbálja megsemmisíteni vagy visszaküldeni a harctérre. Orosz Föderáció ellenségeskedést és idegengyűlöletet szít.

Részvény: