Óriási lángokkal égett egy visegrádi hotel

Szinte teljesen leégett a visegrádi Hotel Silvanus tetőszerkezete és felső szintje szombat délelőtt. A hotelben több mint 200 ember tartózkodott.

Kora délutánra körülhatárolták a lángokat, és jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók – közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel. Pintér Róbert, a hotel igazgatója a távirati iroda megkeresésére pedig elmondta, hogy 

valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

A hoteligazgató tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

Elmondása szerint a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés pedig nem történt.

A katasztrófavédelem korábban azt közölte, hogy teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén. A rendőrség a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárta a hotelhez vezető Panoráma utat.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/hotel-silvanus-visegrad-tuz.786533.html

Részvény: