Orbán Viktortól kapott támogatást a rasszista nyilatkozat miatt eltiltott Mészöly Géza

Nem is akárhogy állt ki a miniszterelnök.

„Je suis Mészöly” – kommentálta a Trollfoci egy Instagram-posztja alá Orbán Viktor miniszterelnök. Az eredetileg a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás után, a szolidaritás kifejezésére használt fordulat (franciául „vagyok”) Orbánnak arról jutott eszébe, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága 1+2 hónapra eltiltotta Mészöly Gézát, az Újpest vezetőedzőjét, mert egyik játékosáról rasszista megjegyzést tett.

https://www.instagram.com/p/C3X3uGwqNAa/?utm_source=ig_web_copy_link

Mészöly a DVTK elleni mérkőzést követően a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott a lila-fehérek nigériai játékosa, Franklin Sasere játéka kapcsán: „nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát, és megcsúsztatja”.

A Trollfoci még a kijelentés miatt indított fegyelmi eljárás híréről posztolt két héttel ezelőtt „No Géza No Party” feliratú képpel, a miniszterelnök ez alá írta pénteken a kommentet, amelyet a Blikk szúrt ki.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20240302_Orban_Viktortol_kapott_tamogatast_a_rasszista_nyilatkozat_miatt_eltiltott_Meszoly_Geza

Részvény: