Orbán Viktor levelet írt Putyinnak: „Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért”

A Krasznogorszki merényletre reagálva írt levelet az orosz elnöknek.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin elnöknek és Oroszország valamennyi polgárának a moszkvai Crocus City Hallban végrehajtott brutális terrortámadás kapcsán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Mindannyiunkat lesújtottak a képsorok, a halottak, a sebesültek és a pusztítás látványa – írta Orbán Viktor, aki az áldozatok családjainak sok erőt, a sebesülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánt.
   

“Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem támogatása mellett, ezért biztosítom Elnök urat, hogy a jövőben is hozzájárulunk a terrorellenes nemzetközi műveletek fokozásához. Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért” – zárta levelét a miniszterelnök, az újra megválasztott orosz elnöknek.

Mint azt korábban megírtuk, közel száz ember vesztette életét és mintegy 120 ember szerzett súlyos sérülést péntek este Moszkvában, ahol a Crocus City Hall koncertteremben terroristák közvetlen közelről nyitottak tüzet egy koncert nézőire, majd felgyújtották az épületet.

Az Iszlám Állam (IS) magára vállalta a bűncselekmény elkövetését, Moszkva mégis azon fáradozik, hogy az ukránokra fogja a terrortámadást, amely növelhetné az újabb orosz mozgósítás társadalmi támogatottságát.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240323_orban-viktor-levelet-irt-putyinnak-imadkozunk-az-aldozatokert-es-csaladjaikert

Részvény: