Orbán Viktor egy Airbus helikopterről nézte az elmúlt 30 év legnagyobb hadgyakorlatát

A miniszterelnök egy Airbus H-145M típusú helikopterrel érkezett a fővárosból Nyíregyházára, hogy megtekintse az Adaptive Hussars 2023 elnevezésű gyakorlatot.

Magyar Honvédség szentesi egysége, a II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki ezred is részt vesz a nemrég kezdődött Adaptive Hussars 2023 nevű többnemzeti gyakorlaton. Az alakulat hídépítő zászlóalja már végrehajtotta az átcsoportosítást Tiszaroff térségébe, ahol a napokban hídátkelőt építettek – írja a Szegeder.

Ezt a rendezvényt tekintette meg hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök is egy helikopterről. A kormányfő közösségi oldalán posztolt arról, hogy „az elmúlt 30 év legnagyobb hadgyakorlata” zajlik most. „Alakulunk!” – zárta bejegyzését.

A miniszterelnöki sajtóiroda által közreadott képek szerint Orbán Viktor Budapestről egészen a nyíregyházi repülőtérig repült a Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterével. 2018-ban amikor azt kérdezték a miniszterelnöktől, hogy miért egy luxusgéppel utazott Bulgáriába egy futballmeccsre, azt felelte: „Harminc éve is így mentem. Jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni.”

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/orban-viktor-airbus-honvedseg-hadgyakorlat.780394.html

Részvény: