Orbán Viktor Donald Trumpnak: Soha ne adja fel!

A miniszterelnök támogatásáról biztosította a volt amerikai elnököt, akire – ha elítélik – akár húsz év börtönbüntetés is várhat.

Stílusosan azon a közösségi platformon, a Twitteren üzent Donald Trumpnak Orbán Viktor, ahonnan a volt amerikai elnököt jó ideig kitiltották. A miniszterelnök egy a Trump elleni vádemelésről szóló cikket megosztva egyértelművé tette, hogy a volt amerikai elnök „nemes harcot vív”, és azt üzente neki, hogy soha ne adja fel. Az nem derül ki a bejegyzésből, hogy Orbán Viktor a titkosított iratok nemzetbiztonsági veszélyt jelentő tárolását gondolja-e nemes harcnak.

Donald Trump ellen vádat emeltek, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Fürdőszobában, nappalikban, illetve egy irodában tárolták azokat a nukleáris titkokat tartalmazó iratokat, amelyeket a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) ügynökei végül Donald Trump volt amerikai elnök floridai birtokán foglaltak le. Trump az ellene felhozott vádpontok szerint ezeket a dokumentumokat bukása után kicsempészte a Fehér házból.

Szövetségi szintű vádemelésről van szó, soha nem történt még ilyen volt elnökkel.

A Trump ellen felhozott vádak szerint azzal, hogy kivitte ezeket a dokumentumokat szigorúan őrzött tárolási helyükről, nemzetbiztonsági veszélynek tette ki az egész Egyesült Államokat – hiszen nem elég, hogy eltüntette őket, de ráadásul olyan helyen is tárolta azokat, hogy szó szerint bárki hozzájuk férhetett.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230610_Orban_Viktor_Donald_Trumpnak_Soha_ne_adja_fel

Részvény: