Orbán levélben gratulált Putyinnak, szorosabbra fűzné a viszonyt Oroszországgal

Kicsit megcsúszott vele, de jobb később, mint soha.

kétes tisztaságú orosz választás hivatalos eredmény kihirdetését követően Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak az Oroszországi Föderáció elnökévé történt újraválasztása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán örömére szolgál, hogy a „Magyarország és Oroszország közötti együttműködés kölcsönös tiszteleten alapul, ami lehetővé teszi fontos kérdések megvitatását a mostani, nagyon nehéz geopolitikai helyzetben is”.

Orbán Viktor megismételte szokásos jelmondatát, miszerint „Magyarország a béke pártján áll; meggyőződésünk, hogy a párbeszéd fenntartása alapvető feltétele a béke mielőbbi megteremtésének”.

A magyar miniszterelnök biztosította az orosz elnököt, hogy hazánk készen áll az országaink közötti együttműködés fokozására a nemzetközi jog által nem korlátozott ágazatokban – ismertette a gratuláló levél tartalmát Havasi Bertalan.

A napokban írtunk róla, hogy Putyin újraválasztása után több keleti ország elnöke is telefonon gratulált az orosz elnöknek, akkor azonban Orbán még nem volt közöttük, annak ellenére sem, hogy a 2018-as orosz választások után megtette, igaz, nem telefonon, hanem levélben. Emiatt kerestük Havasi Bertalant, de választ nem kaptunk tőle.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240321_orban-viktor-vlagyimir-putyin-level-gratulacio-orosz-elnokvalasztas

Részvény: