Orbán Balázs: Lánczi Tamás lényegében egy „szuverenitási ombudsman”

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének kinevezésekor nem az volt a fontos, hogy közel áll a Fideszhez, hanem közel áll a magyar szuverenitáshoz.

Videós nyilatkozatot adott Gulyáságyú Médiának a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs a Magyar Nemzeti Múzeumban nemcsak a vendégmunkásokról szóló törvényt védte meg, hanem Lánczi Tamást, a Szuverenitásvédelmi Hivatal új elnökét is.

Arra a kérdésre, nem lett volna jobb, ha a Fideszhez kevésbé kötődő embert kérnek fel a hivatal vezető posztjára, Orbán Balázs úgy válaszolt: Lánczi m.

A politikai igazgató szerint ők olyan hivatalt hoztak létre, mely lényegében egy „szuverenitási ombudsman”. Vagyis a gyakorlatban vizsgálja azokat a területeket, ahol a beavatkozás megtörtént, és tájékoztatja a közvéleményt. Erre pedig olyan embert keresett a miniszterelnök, aki a „szuverenisták táborához” tartozik, és ezt a feladatot kellő szakértelemmel tudja ellátni.

„Nekünk nem az volt a fontos, hogy közel áll a Fideszhez, hanem közel áll a magyar szuverenitáshoz” – tette ki.

Orbán Balázs azt is hangsúlyozta, hogy sem a sajtó, sem más „nem lesz vegzálva”, a jogszabályokat azonban be kell tartani.

A köztársasági elnök szerdán nevezte ki a februártól működő Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének Lánczit, aki az elmúlt húsz évben Orbán Viktor beszédírói stábjának tagjaként, Navracsics Tibor kabinetfőnökeként, a Századvég elemzőjeként, a Figyelő főszerkesztőjeként, majd az MTVA online igazgatójaként és műsorvezetőjeként is dolgozott, sőt Habony Árpád egyik cégének ügyvezetője is volt.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240112_Orban_Balazs_szuverenitasvedelem_Lanczi_Tamas

Részvény: