Olcsó PR Trumptól: az exelnöknek és a jelenlegi szabálysértőnek megvan a maga véleménye az ukrajnai háborúról

         Donald Trump volt amerikai elnök régóta dicsekszik azzal, hogy hisz abban, hogy 24 óra alatt békét tud teremteni Ukrajnában. Tegnap azonban konkrét részletekről mondott arról, hogyan látja a háború végét.

         „Nagyon jól ismerem Zelenszkijt, és nagyon jól ismerem Putyint, még jobban. Azt mondanám Putyinnak: „Ha nem kötsz szerződést, adunk nekik nagyon sokat, többet, mint valaha. Egy napon belül szerződést kötök.” Emellett Trump „nagyon becsületes embernek” nevezte Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt, de nem politikai vagy katonai eredményei miatt, hanem azért, mert nem árulta el a sajtónak azt a beszélgetést, amelyet Trump exelnökkel folytatott 2019 júliusában.

         A volt amerikai elnöknek megvan a maga közönsége, akiknek igyekszik bebizonyítani, hogy ő megoldaná ezt a problémát. De a „sajátjaik” úgyis rá fognak szavazni. Trump minden nap az ellenkezőjét mondja, néha ő bűnös, néha nem. A közönsége pedig követi őt, bármit is mond. Mindig közvetlenül Putyinnal beszél. Úgy tűnhet, ez az első számú közönsége, mert ha barátja, Volodya Putyin meghallja, akkor Donaldnak már jó napja van. Itt az a legfontosabb, hogy elérje a Kreml-et, hogy megértsék, ő még mindig a Kreml oldalán. Oroszországban szeretik emlékeztetni, hol voltál 8 év során. És hol volt Trump 4 évig? Nem állította meg Putyint, és egy rossz szót sem szólt hozzá.

         Még februárban Donald Trump volt amerikai elnök is megígérte, hogy ha visszatér hivatalába, egy napon belül leállítja Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Márciusban azt mondta, hogy visszatérése a Fehér Házba segít megállítani Oroszország Ukrajna elleni háborúját és megakadályozni a harmadik világháborút. Május 11-én Donald Trump volt amerikai elnök azonban Putyin hibájának nevezte az Ukrajna elleni támadást, de nem volt hajlandó háborús bűnösnek nevezni, mondván, hogy az árthat az Oroszországgal folytatott tárgyalásoknak.

Trump felszólított, hogy csökkentsék az ukrajnai fegyverellátást. Egyúttal azt mondta, hogy tudja befejezni az Orosz Föderáció Ukrajna elleni háborúját, ha 2024-ben ő lesz az USA elnöke. John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora ugyanakkor azt mondta, hogy Donald Trump volt amerikai elnök megjegyzései Ukrajna támogatásának célszerűségéről semmilyen módon nem befolyásolták az Egyesült Államok és a partnerországok politikáját.

         Trump olcsó populista politikája és retorikája minden amerikai megszemélyesítése, akik úgy vélik, hogy az ukrajnai háború valamiféle kitalált videojáték „lövő” műfajban. Az olyan emberek számára, mint Trump, mindent a pénz dönt el, de az embereknek nincs saját nemzetük, és az országoknak nincsenek jogi határai. Donald Trump volt amerikai elnök június 30-án kijelentette, hogy Ukrajnának át kell engednie ideiglenesen megszállt területeinek egy részét Oroszországnak, és magának meg kell tartania, amit „megkeresett”, hogy véget vessen a háborúnak.

         Donald reménye, hogy 2024-ben az Egyesült Államok elnöke lesz, olyan illuzórikus, mint több tucat orosz tank Ukrajnában a NATO-fegyverekkel való találkozó után. Főleg, hogy Jack Smith különleges ügyész azt mondta a szövetségi bírónak, hogy nincs ok a per kezdetének elhalasztására az Egyesült Államok exelnöke, Donald Trump titkos dokumentumok tárolása ügyében.

         Trump ügyvédei azzal érvelnek, hogy a 2024-es választások előtt lehetetlen az esküdtszék igazságos összetételét kialakítani. Az ügyészek azonban, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy december közepére jelöljék ki az ügy tárgyalásának megkezdését, nem látják okát a per elhalasztására abban az ügyben, hogy titkos dokumentumokat őrzött meg, és megakadályozta azt, hogy visszaküldje azokat az állami hatóságokhoz.

         Érdemes megemlíteni azt is, hogy az USA-ban két emberi jogi szervezet nyomásgyakorlási kampányt indított az államok kormányaira, hogy megfosszák Donald Trumpot a 2024-es elnökválasztáson való részvétel jogától. Az aktivisták szerint a külügyminiszterek az Egyesült Államok alkotmányának 14. kiegészítése alapján jogosultak arra, hogy megtiltsák Trumpot, hogy induljon az elnökválasztáson, mert lázadást szervezett a Capitoliumban 2021. január 6-án. Az államtitkárok feladata annak igazolása, hogy a jelöltek megfeleljenek a törvényi követelményeknek, és megszámolni a választók szavazatait.

         Ezért nagyon érdekes, hogyan Trump úr ilyen „tiszteletre méltó” bagázssal igyekszik elindulni az elnökválasztáson.

         A Nyugatnak meg kell értenie, hogy nincsenek olyan feltételek, amelyek mellett Ukrajna leteszi a fegyvert és átadja földjeit Oroszországnak. Ezt tenné minden nemzet, amely szabadságát és függetlenségét, valamint gyermekei jövőjét választja.

         Ha a világ mihamarabb békét akar látni Ukrajnában, akkor annyi fegyvert kell biztosítani, amennyi a fronton való győzelemhez szükséges. A Kreml csak a modern fegyverek nyelvét érti.

Részvény: