Odesszát támadták az oroszok éjszaka, Stoltenberg kitartott az ukrán győzelem mellett

Az ukránok a Krímre és Moszkvára is drónokkal csaptak le éjszaka. Háborús hírösszefoglaló.

Drón- és rakétatémadás érte Odesszát vasárnap hajnalban: az oroszok a régió déli részét célozták és egy mezőgazdasági telephelyet találtak el – írta az ukrán légierő Telegramon. Állításuk szerint az oroszok hat iráni drónt és tíz cirkálórakétát lőttek ki, ebből összesen négy rakéta ért földet. Ukrajna teljes területén légiriadó volt érvényben szombatról vasárnapra virradóan, több órán keresztül.
Az oroszok állítják, ez idő alatt az ukránok is drónokkal támadtak a Krím-félszigeten, valamint Moszkvában. A támadás miatt le kellett állítani a légiközlekedést az orosz fővárosban, az ország délnyugati részén pedig egy olajtelepen csaptak fel a lángok, amit sikerült később megfékezni.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár vasárnap reggel a német Funke mediának adott interjújában azt mondta: be kell rendezkedni a hosszú háborúra és reménykedni a mielőbbi békében – az viszont csak akkor jöhet el, ha Putyin és Oroszország leteszi a fegyvert, mert ha az ukránok nem harcolnak tovább, „az országuk megszűnik létezni”. Hozzátette: Ukrajna sokat közeledett a NATO-hoz a vilniusi csúcson és „nem fér hozzá kétség”, hogy előbb vagy utóbb a szövetség tagja lesz.

Forrás:(Guardian)

Részvény: