„Nyugati fegyverek nélkük Ukrajnának egy hete maradna”

Vlagyimir Putyin fogalmazta meg a címben szereplő állítást, amit John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője lényegében megerősített, amikor arra kérte a Kongresszust, hogy hogy fogadja el azt a közel 106 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozási kérelmet, amit Joe Biden elnök még a múlt héten prezentált előttük.

Az Independent beszámolója szerint Kirby emlékeztetett Putyin szavaira, melyek szerint ha a nyugat nem küld több fegyvert, akkor Ukrajnának egy hete van hátra. Kirby szerint azért, hogy ezt a kimenetelt elkerüljék, kiemelten fontos, hogy a fegyverszállításokat továbbra is biztosítani tudják, ahhoz pedig elengedhetetlen, hogy a Kongresszus elfogadja Biden kérelmét.

„Putyin nem adja fel azon törekvéseit, hogy egész Ukrajnát elfoglalja, és amíg Oroszország folytatja brutális támadását, addig továbbra is támogatnunk kell az ukrán nép önvédelmét, mert Putyinszándékai egyértelműek” – mondta a szóvivő.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/10/27/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-oktober-27-pentek/#nyugati-fegyverek-nelkuk-ukrajnanak-egy-hete-maradna

Részvény: