Nyárra készül el a magyar egészségügy jelenleg zajló legnagyobb beruházása

Székesfehérváron egy 64 kórteremmel és 112 ággyal rendelkező új kórházi tömböt adnak át.

Nyáron átadhatják Magyarország legújabb kórházi tömbjét Székesfehérváron. Az új épülettömb a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén épül  – írja a magyarepitok.hu.

A portál szerint határidőre elkészülhet az Épkar és a Fejér-B.Á.L. Zrt. által épített székesfehérvári 112 ágyas, 64 kórtermes kórházépülete. Ez jelenleg Magyarország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A belgyógyászati tömbben lesz majd tüdőgyógyászati osztály, de itt kezelik majd a rákos és fertőző betegeket is.

A mintegy 6100 négyzetméter hasznos alapterületű, három és félszintes kórházi tömb építése már az utolsó fázisába lépett. Még dolgoznak a kivitelezők a homlokzatok kialakításán, amelyből már csak az utolsó szakasz van hátra: az előtető és az árnyékolók felhelyezése zajlik. Eközben belül is végső formáját ölti az épület: nagy erőkkel halad a festés, hideg- és melegburkolás, valamint az elektromos gépész szerelvényezés.

Elindult a korábbi kórházépületet az újjal összekötő, mintegy 1000 négyzetméteres folyosó felújítási munkálatai is, ahol már zajlik a nyílászárócsere, a gipszkarton szerelés, valamint a festés-mázolás is, mondta Pető Anita, az Épkar építésvezetője. A tervek szerint 2024 júliusában adják át az új kórházépületet – írja a magyarepitok.hu.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/uj-korhazepulet-fejer-megye-beruhazas-belgyogyaszat-daganatos-beteg-egeszsegugy.788726.html

Részvény: