Novák Katalin jó munkát kívánt a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének

Lánczi Tamást nevezte ki az újonnan létrehozott hivatal élére a köztársasági elnök. A 45 éves politológus korábban helyettes államtitkár és a Figyelő főszerkesztője volt.

Novák Katalin szerdán kinevezte a közmédia online igazgatóját, Lánczi Tamást az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökévé. A szuverenitásvédelmi törvény betartatására létrehozott, önkényesen kijelölt ügyeket vizsgáló, korlátlan hatáskörű hivatal február elsejével kezdi meg a működését – írja a 444.

Lánczi Tamás politológus, volt fideszes helyettes államtitkár, később a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztője, majd a XXI. Század Intézet igazgatója volt. Jelenleg az MTVA online igazgatója. A szuverenitásvédelmi törvényt pár nappal karácsony előtt Novák Katalin írta alá.

Lánczi Tamás elmagyarázza új hivatását

„A szuverenitásvédelmi törvény alkotmányos önazonosságként hivatkozik a szuverenitás fogalmára, ami a mindennapok nyelvén azt jelenti, hogy az ország gazdasági, kulturális, kommunikációs, politikai önazonosságát és függetlenségét kell védeni, és ehhez a törvény rendel bizonyos eszközöket” – mondta az év elején Lánczi Tamás.

A kinevezett hangsúlyozta, hogy a hivatal nem hatóság, nem végez nyomozást és nem alkalmaz szankciókat, feladata alapvetően az elemzés és a feltárás lesz, tevékenységében pedig a nyilvánosság lesz a legfontosabb eszköze.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/szuverenitasvedelmi-hivatal-elnok-lanczi-novak.783245.html

Részvény: