Novák Katalin férje tartalékos alezredes marad a honvédségnél

Tavaly öthetes kiképzést követően szerezte meg a tartalékos alezredesi rendfokozatot.

Novák Katalin férje, Veres István Attila tartalékos alezredes, önkéntes műveleti tartalékos katonaként jelenleg is jogviszonyban áll a Magyar Honvédséggel – közölte a Honvédelmi Minisztérium az rtl.hu megkeresésére.

A lemondott államfő férje tavaly öthetes kiképzést követően szerzett igen magas, tartalékos alezredesi rendfokozatot, amit a honvédség a végzettségével, a szakmai tapasztalataival, valamint a közjogi szerepével indokolt.

Novák Katalin szombat délután, a közmédiában jelentette be lemondását, miután 2023 tavaszán kegyelmet adott egy pedofil bűnsegédjének. Bár a kormány és az ahhoz közeli sajtó napokon keresztül nem reagált az ügyre, vagy csak nagyon távolságtartóan kezelte azt, végül csütörtökön Orbán Viktor is megszólalt, és Alaptörvény-módosítást jelentett be. Novákkal együtt távozott a kegyelmet annak idején még igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit fideszes országgyűlési képviselő is. Novák Katalin vasárnapi dátummal hivatalosan is benyújtotta a lemondását.

Varga érintettsége oda vezetett, hogy korábbi férje, Magyar Péter éles kritikákkal illette a NER-t, majd a Partizánnak adott interjút, ahol a korrupció és kormányzati nyomásgyakorlás mellett arról is beszélt, mekkora hatalom összpontosul a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kezében.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240212_kegyelembotrany_novak_katalin_ferje_tartalekos_alezredes_magyar_honvedseg

Részvény: