Nevelésügyi kormánybizottságot vezet Orbán Viktor

A miniszterelnök a Vidékfejlesztési Kormánybizottság vezetését is visszavette, bár abból nemrég pont kilépett. Most hozta magával Gulyás Gergelyt, Navracsics Tibort és Orbán Balázst is.

A Vidékfejlesztési Kormánybizottság feladata egyebek közt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar, valamint az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágak, térségek és közösségek további erősítése, fejlesztése érdekében ellátott kormányzati tevékenység figyelemmel kísérése. Ennek a testületnek furcsa a története. Idén tavasszal Orbán Viktor miniszterelnök lett a vezetője, a korábban is tag Nagy István agrárminiszter és Lázár János építési és közlekedési miniszter mellé bekerült Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Ezt a határozatot azonban októberben visszavonták, tehát a kormányfő kilépett.

Most azonban újra átalakították:

megint Orbán Viktor az elnöke a bizottságnak, tagja Nagy Istvánon, Nagy Mártonon és Lázár Jánoson kívül Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Nevelésügyi Kormánybizottság is alakul „a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás” figyelemmel kísérésére. Ezt is a miniszterelnök vezeti, tagja Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint itt is Gulyás Gergely és Orbán Balázs.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20231117_orban_kormanybizottsagok

Részvény: